Vår utställning är avslutad och jag sålde min fotobok och en tavla. Jättekul. Nu slutar jag snart första terminen på fotoskolan också. Det har varit en lärorik upplevelse. Nästa år blir det mycket arbete med konstprojekt. Det blir spännande.
Men, frågan om foto är konst dyker upp ibland. Den har debatterats i 100 år. För mig är svaret givet. Foto är konst.
Vissa målande konstnärer tycker att foto är mekaniskt avbildande av någonting. Där har de ganska fel. I dag går det att manipulera en bild med datorns hjälp väldigt mycket. Man kan tom bygga nya fantasivärldar precis som i måleriet med kamerans hjälp. Att foto är konst oavsett om det är en avbildning eller en manipulerad bild är därför självklart. Dessutom målar ju många målare av foton de tagit och försöker göra det så porträttlikt som möjligt.
Att avbilda något med kamera eller pensel är egentligen samma sak. Det är bara tekniken som skiljer, i min värld….

Det är väl förmågan att förmedla ett budskap och attraktionskraften hos verket som avgör hur duktig konstären är. Inte vilka verktyg som används…

Mitt fotograferande gör jag för att förmedla en känsla och berätta en historia och det lyckades någorlunda i helgen. Jag var kanske för konkret och skapade inte några frågor med mitt foto men, det ska jag försöka göra i framtiden. Bilderna vart ju omtyckta i alla fall… och det tog över 80 timmar att få till de 12 bilderna…