När man inser att livet tar slut på grund av sjukdom eller ålder, vad blir då viktigt? Att ha den senaste prylen, nyaste bilen eller finaste huset? Att resa? Eller att det blir som man själv vill – att få sin vilja igenom?
Troligen ingendera…. det man uppskattar – så länge man orkar – är att träffa vänner. Att prata, göra saker tillsammans helt enkelt att umgås.
Man kanske ska fråga sig lite oftare – vad vill jag ha gjort om jag blir allvarligt skadad och blir säng/rullstolsbunden eller inte kan göra mig förstådd? I det perspektivet blir de vardagliga sakerna viktiga. Ringa ungarna eller mamma, kanske hälsa på någon gammal pensionerad arbetskamrat eller hjälpa grannen med snön/klippa träden. Sånt vi ofta skjuter upp…..tills det är för sent.
Jag tror att vi behöver fråga oss ”Vad skulle jag ångra att jag inte gjort när jag inte längre kan göra det” lite oftare….Blev det krångligt? Va bra!