Det har varit mycket gitarrpyssel i veckan. Mest spel och pust på Gibson-guran. Jag förvånas över att en gitarr som låter så bra kan ha så dålig finnish…

I fredags var jag en sväng till en sekond -handaffär. Jag hittade ett par gamla bokisar och när vi var på väg ut uppmärksammade hustrun att det var en korg med gamla kameror innanför dörren. Två av dessa fick följa mig hem i utbyte mot åttio svenska riksdaler. Humant tyckte jag, för ett par kameror som jag troligen aldrig kommer att testa…
Den ena som är en spegelreflexkamera verkar fungera. Den är gjord i USSR dvs Sovjet och bär namnet Zenith 3M. Jag googlade lite och fann att den tillverkade under 1960-talet. Den verkar ha varit en nybörja-system-kamera för dem som ville ha ett billigt alternativ. Kul.

Den andra bär namner Bilora Bella 66 och är gjord för 6×6 film. Den har bara två exponeringshastigheter och två bländare. Den gjordes 1960 och var troligen bland de första ”kompaktkamerorna. En söt, kromglänsande och färg-glad liten madam.
Vad härligt det är att se den kvalité dessa gamla tingestar andas… Över femtio och fortfarande vackra.