I helgen satt vi och diskuterade bilar. Vi kom då in på dotterns Dodge Dart. Den har lite annorlunda kofångare, diffad bakaxel och lite andra egenheter som inte andra Dartar har. Efter en stund sökte vi på VIN-numret (chassinumret) och det visade sig vara en så kallad ”premium-car” dvs. en bil som är godkänd för 275 hk. En vanlig Dart får ha maximalt 180 hk. Vidare visa det sig att den är tillverkad i USA inte, som de flesta andra, i sverige. Bilen kom hit som ny och registrerades 1967. Detta var en angenäm upptäckt då det ger ett högre värde på bilen. Det kan inte finnas så många Dartar i denna serie som togs in i sverige då priset för dessa var högre än många fullsizare. Den har varit avställd sedan 1981 alltså aldrig gått på raggen. Priset jag gav har över en natt tiofalldigats….de e kul.