Först måste jag be om ursäkt för mitt slarv. Jag lade in de två senaste blogginläggen i kategorin ”februari 2011” alltså, fel årtal…

Sedan har jag varit sjuk under veckan som gått. Denna tid har ägnats åt att läsa om HDR-redigering av foton. Jag har även testat denna teknik lite. Det fungerar riktigt bra inom rimliga gränser. Först tar man tre foton med olika exponering. Sedan lägger man samman dem till ett nytt foto i gratisprogramet HDR-PAD.

Det som händer i HDR-PAD är att man sträcker ut kontrasten dvs skuggorna blir inte kolsvarta och högdagrarna blir inte kritvita utan man kan se vad som finns i högdagrar och skuggor.

Det går även att använda för att skapa effekter. Ett bra program….

Två exempel De Soto:n har fått för mycket HDR-redigering och kvälls-sjön lite efter-solnedgånsstämning