Jul är en sådan högtid som får mig att minnas barndommen. Granen, maten och alla klapparna (som klämdes på innan tomten kom). De första jularna jag minns var innan Kalle Ankas tid och jag minns att de vuxna inte tyckte att detta program skulle styra firandet (vi fick se det till slut……). Fotografering vid julgranen var också obligatorisk men, jag har inte lyckats hitta något gammalt foto. Därför tillverkade jag ett själv med barnbarnet som modell i tidsenliga kläder.

Ett annat minne dyker upp då jag badar i ”nya” huset. Blandaren (vattenkranen) är sedan 1957 och där jag växte upp fanns en av samma modell. Att byta ut denna mot en ny kantig termostatblandare vill jag inte. De nya är inte lika vackra och mjuka i linjerna.

Till sist en bild på mitt musikrum. Det är den kvarvarande ”studion”. Inspelningsgrejorna utgörs av några kondensatormickar, ett usb-ljudkort och en digital-porta. Den ”stora” studion är fortfarande kvar i gamla huset.